Kanapki na kolację – nuda? Być może, ale niekiedy prostota może okazać się dobrym i zdrowym pomysłem na kulinarne zakończenie dnia. Poniższe kanapki nie tylko są smaczne, ale również pożywne i z pewnością przypadną do gustu osobom dbającym o formę.

 

SPIS TREŚCI:
1. Niezbędne składniki
2. Sposób przyrządzenia
3. Wartości odżywcze

 

 

1. Niezbędne składniki

– 25 g wędliny z indyka,

– 60 g pieczywa PRO BODY,

– masło roślinne,

– pomidor,

– papryka,

– ogórek,

– rzodkiewka,

– sałata.

 

2. Sposób przyrządzenia

Przygotowane kromki pieczywa PRO BODY należy lekko posmarować masłem roślinnym. Bardzo ważne jest to, by było to masło roślinne, ponieważ jest najzdrowsze! Pieczywo PRO BODY nie jest wyborem przypadkowym. Jest ono nie tylko pełnoziarniste, ale zawiera o 75% mniej węglowodanów niż zwykłe pieczywo pszenne. Ponadto białko w pieczywie PRO BODY przewyższa o 300% zawartość białka w pieczywie pszennym!

 

Następnie całość należy przykryć płatem wędliny z indyka. Ze względu na obecność chudej wędliny oraz masła roślinnego do kanapki nie trzeba dodawać tłuszczów.

 

Na wędlinę można położyć listek sałaty, a następnie przygotowane ulubione warzywa. Ze względu na duże walory zdrowotne i smakowe wskazane są pomidor, rzodkiewka, ogórek zielony oraz papryka.

 

3. Wartości odżywcze

Białko: 17 g

Węglowodany: 4 g

Tłuszcze: 14 g

 

Łączna wartość kaloryczna: 210 kcal.