SPIS TREŚCI:
1. Niezbędne składniki
2. Sposób przyrządzenia
3. Wartości odżywcze



1. Niezbędne składniki:

– 100 g makaronu spaghetti durum,

– 150 g twarogu chudego (z najmniejszą ilością serwatki),

– 15 g cukru brązowego,

– 100 g truskawek,

– 100 g malin,

– liście mięty,

– olej sezamowy.

 

2. Sposób przyrządzenia

Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy, przepłukujemy zimną wodą i odstawiamy. Ser kruszymy i mieszamy z brązowym cukrem i pokrojonymi na drobne kawałki owocami. Makaron mieszamy z olejem sezamowym i dodajemy ser. Mieszamy i dekorujemy świeżą miętą.

 

Doskonała propozycja – makaron z twarogiem na słodko. Dobre makroskładniki i obfitość witamin. Szybki i smaczny obiad.

 

3. Wartości odżywcze

Białko: 47 g

Węglowodany: 101 g

Tłuszcze: 13 g

 

Łączna wartość kaloryczna: 708 kcal.

 

Zobacz komentarze 1+