SPIS TREŚCI:
1. Niezbędne składniki
2. Sposób przyrządzenia
3. Wartości odżywcze
– 100 g makaronu spaghetti durum,
– 150 g twarogu chudego (z najmniejszą ilością serwatki),
– 15 g cukru brązowego,
– 100 g truskawek,
– 100 g malin,
– liście mięty,
– olej sezamowy.
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy, przepłukujemy zimną wodą i odstawiamy. Ser kruszymy i mieszamy z brązowym cukrem i pokrojonymi na drobne kawałki owocami. Makaron mieszamy z olejem sezamowym i dodajemy ser. Mieszamy i dekorujemy świeżą miętą.
Doskonała propozycja – makaron z twarogiem na słodko. Dobre makroskładniki i obfitość witamin. Szybki i smaczny obiad.
Białko: 47 g
Węglowodany: 101 g
Tłuszcze: 13 g
Łączna wartość kaloryczna: 708 kcal.