SPIS TREŚCI:

1. Niezbędne składniki

2. Sposób przyrządzania

3. Wartości odżywcze

 


1. Niezbędne składniki

– 5 łyżek kaszy jaglanej (65 g),

– garść borówek (120 g),

– łyżka słonecznika (12 g),

– kubek jogurtu naturalnego (200 g).


2. Sposób przyrządzenia

Przygotowanie jaglanki jest bardzo proste: wypłukaną kaszę wsypujemy do ok. 170 ml wrzącej wody (co stanowi dwukrotność masy kaszy) i gotujemy ok. 15 minut. Następnie do ugotowanej kaszy dodajemy kubek jogurtu naturalnego, borówki oraz słonecznik. Jaglanka gotowa!


3. Wartości odżywcze

Białko: 18,3 g

Węglowodany: 68,4 g

Tłuszcze: 10,5 g

Błonnik: 3,7 g

 

Łączna wartość kaloryczna: 430 kcal.

 

Zobacz komentarze 1+