SPIS TREŚCI:

1. Niezbędne składniki

2. Sposób przyrządzania

3. Wartości odżywcze

 


1. Niezbędne składniki

– 3 kromki chleba pełnoziarnistego (100 g),

– 2 plastry szynki drobiowej (45 g),

– 2 liście jarmużu (10 g),

– 1 małe jajko (50 g),

– 4 pomidorki koktajlowe (90 g),

– łyżeczka oliwy z oliwek (5 g).


2. Sposób przyrządzenia

Przygotowanie kanapek jest bardzo proste: kromki chleba polewamy odrobiną oliwy z oliwek, następnie nakładamy na nie jarmuż, pokrojoną

w paski szynkę drobiową, układamy na wierzchu ugotowane i pokrojone na plasterki jajko oraz pomidorki koktajlowe. Jeśli mamy ochotę, możemy wcześniej podpiec kromki chleba w opiekaczu bądź na suchej patelni.

Kanapki są gotowe!


3. Wartości odżywcze

Białko: 22 g

Węglowodany: 57,6 g

Tłuszcze: 14,1 g

Błonnik: 10,5 g

 

Łączna wartość kaloryczna: 409 kcal.

 

Skomentuj artykuł

Plany dietetyczne i treningowe