SPIS TREŚCI:
– 3 kromki chleba pełnoziarnistego (100 g),
– 2 plastry szynki drobiowej (45 g),
– 2 liście jarmużu (10 g),
– 1 małe jajko (50 g),
– 4 pomidorki koktajlowe (90 g),
– łyżeczka oliwy z oliwek (5 g).
Przygotowanie kanapek jest bardzo proste: kromki chleba polewamy odrobiną oliwy z oliwek, następnie nakładamy na nie jarmuż, pokrojoną
w paski szynkę drobiową, układamy na wierzchu ugotowane i pokrojone na plasterki jajko oraz pomidorki koktajlowe. Jeśli mamy ochotę, możemy wcześniej podpiec kromki chleba w opiekaczu bądź na suchej patelni.
Kanapki są gotowe!
Białko: 22 g
Węglowodany: 57,6 g
Tłuszcze: 14,1 g
Błonnik: 10,5 g
Łączna wartość kaloryczna: 409 kcal.