SPIS TREŚCI:
1. Niezbędne składniki
2. Sposób przyrządzenia
3. Wartości odżywcze



1. Niezbędne składniki:

– twaróg chudy 100 g,

– mielona wołowina 100 g,

– jajka 150 g (3 sztuki),

– sól, pieprz,

– ser mozzarella 50 g,

– pieczarki 150 g,

– papryka 150 g.

 

2. Sposób przyrządzenia

Ciasto: ser rozdrabniamy z jajkami, pieprzem i solą na gładką masę. Wylewamy masę i równomiernie rozprowadzamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową i wysmarowanej odrobiną oleju. Gdyby masa serowa okazała się za gęsta, dodajemy odrobinę wody. Pieczemy w 230°C, aż ciasto lekko zbrązowieje.

 

Dodatki: wołowinę mielimy (lub kupujemy mieloną) i podsmażamy z obranymi i drobno posiekanymi pieczarkami i papryką. Potem doprawiamy solą i pieprzem.

 

Układamy na podpieczonym spodzie mozzarellę i posypujemy dodatkami. Solimy i dodajemy pieprzu dla smaku. Pieczemy do momentu rozpuszczania sera. Podajemy na gorąco.

 

3. Wartości odżywcze:

Białko: 85 g

Węglowodany: 10 g

Tłuszcze: 28 g

 

Łączna wartość kaloryczna: 631 kcal.

 

Zobacz komentarze 1+